A Bridgestone kihirdette a gumiválasztást

A Bridgestone nyilvánosságra hozta a gumikeverékek kiosztását a szezon elsõ kilenc futamára, de elismerte, hogy a késõbbi valenciai és szingapûri futamok nagyobb kihívást tartogatnak. A Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Bridgestone pénteken közzétette a gumikeverékek allokációját a 2008-as szezon elsõ kilenc versenyére.

Az egyetlen változás a tavalyi kiosztáshoz képest, hogy Bahreinben a közepes abroncsok mellett nem a kemény, hanem a lágy keverék áll majd a csapatok rendelkezésére.

A Brit Nagydíjra szánt párosítás nem változott, noha 2007-ben a legtöbb csapatnak gondjai támadtak a kemény gumik felmelegítésével.

Hirohide Hamashima, a Bridgestone sportigazgatója ismét hangsûlyozta, hogy a száraz abroncsok egy apró szerkezeti módosítástól eltekintve lényegében változatlanok maradtak 2007 óta, leszámítva a Monacóban és Montrealban bevetendõ szuperlágy keveréket.

"Ennek ellenére gyorsabb köridõket várunk az idén, mert a versenyzõknek immár egyéves rutinjuk van a gumijaink használatában, és az autók is folyamatosan fejlõdnek" – mondta a japán mérnök – "Ami Bahreint illeti, a tavalyi futamon és legutóbbi tesztem összegyûjtött adatok birtokában biztosak vagyunk a lágy keverék alkalmasságában."

Hamashima hozzátette: a most közzétett gumiválasztás a folyamatosságnak köszönhetõen viszonylag egyértelmû volt, a második kilenc futam azonban keményebb diónak ígérkezik a Bridgestone számára.

"Az évad második felében nagyobb kihívás elé nézûnk, hiszen két ûj utcai pályára is ellátogatunk: Valenciába és Szingapûrba. Az itteni abroncsokat késõbb fogjuk bejelenteni" – fogalmazott.

Gumikeverékek a szezon elsõ felében:

  1. Ausztrál Nagydíjlágy / közepes
  2. Malajziai Nagydíjközepes / kemény
  3. Bahreini Nagydíjlágy / közepes
  4. Spanyol Nagydíjközepes / kemény
  5. Török Nagydíjközepes / kemény
  6. Monacói Nagydíjszuperlágy / lágy
  7. Kanadai Nagydíjszuperlágy / lágy
  8. Francia Nagydíjlágy / közepes
  9. Brit Nagydíjközepes / kemény

Vélemény, hozzászólás?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás