Räikkönen Fisichella elött zárt Paul Ricard-ban

A ferraris Kimi Räikkönen tovább faragott csûtörtöki idején, így a tabella élén zárta az F1-es csapatok Paul Ricard-i tesztjét, másfél századdal megelõzve Giancarlo Fisichella Renault-ját. Optimistán készûlhet a Ferrari a Kanadai Nagydíjra, miután Kimi Räikkönen a pénteki zárónapon sem talált legyõzõre a Paul Ricard tesztpálya 1E V2 jelû, Montrealt idézõ vonalvezetésén.

A csûtörtökön elektromos hiba miatt csak 50 kört teljesítõ Räikkönen ezûttal zavartalanul dolgozhatott az F2007 alacsony leszorító erõs beállításainak tökéletesítésén és a Bridgestone-gumik összehasonlításán, és még aerodinamikai ûjítások kipróbálására is futotta 101 körébõl.

A finn két tizedet faragva csûtörtöki etalonjából 1:28.624-nél állította meg a stoppert, de meglepetésre így is csak 0.017 másodperccel elõzte meg Giancarlo Fisichella Renault-ját. Az olasz Heikki Kovalainen helyét vette át az R27 pilótafûlkéjében, és este elégedetten szállt ki belõle.

1.   Kimi Räikkönen FIN Ferrari B 1:28.624 213.464     101  
2.   Giancarlo Fisichella ITA Renault B 1:28.641 213.423 0.017 0.017 111  
3.   Pedro de la Rosa SPA McLaren-Mercedes B 1:29.249 211.969 0.625 0.608 78  
4.   Franck Montagny FRA Toyota B 1:29.312 211.819 0.688 0.063 79  
5.   Kazuki Nakajima JAP Williams-Toyota B 1:29.631 211.065 1.007 0.319 100  
6.   David Coulthard GBR Red Bull-Renault B 1:29.834 210.588 1.210 0.203 77  
7.   James Rossiter GBR Super Aguri-Honda B 1:29.869 210.506 1.245 0.035 131  
8.   Adrian Sutil GER Spyker-Ferrari B 1:29.869 210.506 1.245 0.000 83  
9.   Nick Heidfeld GER BMW-Sauber B 1:29.978 210.251 1.354 0.109 118  
10.   Jenson Button GBR Honda B 1:29.989 210.226 1.365 0.011 100  
11.   Vitantonio Liuzzi ITA Toro Rosso-Ferrari B 1:29.993 210.216 1.369 0.004 56  

A teljes cikk az A5.hu oldalán olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás