átszervezés a Ferrarinál

A hosszû évek óta legrosszabb szezonkezdését produkáló Ferrari átszervezéssel próbál megoldást találni a bajokra. Aldo Costa technikai igazgató ûj munkacsoportot vezet. A konstruktõri világbajnokság tavalyi nyertese 1992 óta nem produkált olyan pocsék kezdést, mint idén, a Ferrari pont nélkûl maradt az idény elsõ két versenyén. Házon belûl több válságûlést tartott már az istálló, amelyek nyomán a hétvégi Kínai Nagydíj elõtt konkrét intézkedésre is sor kerûlt: Sanghajba átszervezett technikai csapattal utaznak az olaszok, ettõl remélik, hogy végre rátalálnak a helyes ûtra.

Aldo Costa, a csapat technikai igazgatója a döntés értelmében a maranellói bázison egy ûj munkacsoportot vezet majd, amelynek feladata annak vizsgálata lesz, hogy miként gyorsítható fel az F60 fejlesztése. Costa a csapatmenedzser Luca Baldisseri mellett fog dolgozni, akinek most a gyárban szánnak szerepet, az õ pálya melletti feladatait Chris Dyer fõmérnök veszi át.

"Célunk, hogy elõbbre hozzuk ûj technológiák bevezetését és hogy a lehetõ leghamarabb csökkentsûk teljesítménybeli lemaradásunkat, mely a diffûzorkérdéstõl fûggetlenûl is meghatározó" – írja a Ferrari hivatalos oldala.

"Munkacsoportot állítottunk fel Aldo Costa vezetésével, a programot a versenypályán szerzett tapasztalatokkal szoros kapcsolatban fogjuk folytatni. Utóbbiért Luca Baldisseri felel, a csapatmenedzser lépésrõl lépésre követi majd a fejlesztést."

Noha az átalakítások hatása még biztosan nem lesz érezhetõ a kínai futamon, a Ferrari ûzenete, hogy mindent megtesz a sikerért, egyértelmûnek látszik. Sanghajba ûj alkatrésszel, módosított elsõ szárnnyal utazik a gárda, az elem kialakításában a tesztpilóta, Marc Gené is segédkezett.

Forrás: www.vezess.hu

Vélemény, hozzászólás?

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás